IPSSM pentru masini unelte portative (gaurit – polizat)

17 Oct

Art. 1.Alegerea corpurilor abrazive si a burghielor se va face in functie de felul materialuuli de prelucrat, forma piesei, calitatea suprafetei prelucrate.

Art. 2. Sculele de prelucrare (burghiu, polizor) se vor fixa pe axul masinii, in raport cu caracteristicile acesteia. Inainte de pornirea masinii, se va alege regimul de lucru corespunzator operatiei ce se executa.

Art. 3. Înainte de inceperea lucrului, se va proceda la functionarea in gol, la turatie de regim. In cazul in care se constata nereguli (descentrari, vibratii etc.), se va trece la remedierea imediata a acestora daca este posibil de lucrător.

Art. 4. Polizorul manual,  sau masina de gaurit, nu se vor porni numai daca scula prelucratoare nu este in contact cu corpul care sa impiedice rotirea lui libera.

Art. 5. Se interzice lasarea din mana a masinii portative, la intreruperea lucrului, decat dupa oprirea completa a corpului abraziv sau a burghiului.

Art. 6. Se interzice franarea cu mana a mandrinei, in timpul functionarii masinii, pentru strangerea sculei.

Art. 7. Burghiul introdus in mandrina, precum si fixarea discului abraziv, trebuie sa se faca in asa fel, incat sa se asigure o centrare perfecta a acestora fata de axul de rotatie.

Art. 8. Se interzice utilizarea burghielor, a discurilor abrazive de polizare sau taie-re, cu partile active uzate, deformate, descentrate sau cu muchiile taietoare uzate.

Art. 9. Corpurile abrazive se vor feri de lovituri si trepidatii, iar depozitarea acestora se va face in locuri special destinate.

Art.10. In timpul lucrului, lucratorul va avea o pozitie laterala fata de planul discului abraziv sau taietor.

 www.instructiunissm.com – suportul tau privind SSM !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: