Cum se utilizeaza stingatorul cu bioxid de carbon si stingatorul cu pulbere si bioxid de carbon

12 Iun

Stingatorul cu bioxid de carbon

Agentul de stingere este dioxidul de carbon care actioneaza asupra focarului in principal prin reducerea concentratiei de oxigen din aer dar si prin racirea materialelor aflate in stare de combustie.Se poate utiliza asupra instalatiilor electricede tensiuni mici, aparaturii electronice, sau alte instalatii aflate sub tensiune.Stingatoarele cu CO2 pot stinge incendii din clasele A, B si C de preferinta in spatii inchise, unde eficienta este maxima.

Mod de actionare:

Se scoate siguranta, si se apasa dispozitivul de actionare (tragaciul), dirijandu-se jetul de gaz catre baza flacarii, de la o distanta suficient de mare (circa 2-3- m), apropiindu-se progresiv in caz de nevoie.Se va avea grija ca sa nu se refuleze niciodata gazul spre persoanele aflate in locul respectiv.

Stingator cu pulbere si bioxid de carbon

In functie de tipul de pulbere aflat in stingator, se pot utiliza la stingerea incendiilor de clasa A, B si C sau B si C.

Nu se vor utiliza in Sali de calculatoare sau alte echipamente sensibile la praf.Se pot utiliza pentru stingerea incendiilor la instalatii electrice aflate sub tensiune (sub 1000 V).

Mod de actionare:

Se scoate siguranta, se percuteaza membrana buteliei prin apasarea scurta  a parghiei de actionare, se lasa parghia libera timp de 2-3 secunde (pentru presurizarea stingatorului), dupa care se ia stingatorul tinandu-se si de eventualul furtun, si se refuleaza pulberea, in jeturi scurte sau intermitent, catre baza focarului incepand de la circa 2-3 m, prin apasarea parghiei.

Pulberea va fi indepartata dupa stingerea incendiului, deoarece prin absorbtie de apa din atmosfera poate deteriora diferite echipamente pe care s-a depus.

 www.instructiunissm.com – suportul tau privind SSM !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: