Notă

ALIMENTATIA DE PROTECTIE

6 Ian

ALIMENTATIA DE PROTECTIE

Cum se acorda alimentatia de protectie?

In mod obligatoriu si gratuit de catre angajatori persoanelor care lucreaza in

conditii de munca ce impun acest lucru;

Cantitatile, precum si locurile de munca ce impun acordarea acesteia se stabilesc

prin contractul colectiv de munca si/sau contractul individual de munca si pe 

baza caracteristicilor sanitare ale locurilor de munca.

PRINCIPIILE CARE STAU LA BAZA ACORDARII ALIMENTATIEI DE PROTECTIE

 Alegerea unor alimente care, prin continutul lor in substante nutritive, pot completa

o ratie calorica insuficienta sau incorecta.

Se va urmari ca alimentele acordate sa asigure elementele necesare proceselor de

conjugare a noxelor chimice in vederea eliminarii lor din organism.

Se va urmari ca alimentele acordate sa asigure pastrarea structurii si functionalitatii

organelor si sistemelor mai sensibile la  agentului nociv dinmediul de munca

(ficat, rinichi, sistem nervos, etc.)

CRITERII DE ACORDARE A ALIMENTATIEI DE PROTECTIE

Expunere la metale toxice (plumb, mercur, crom, cadmiu, nichel), pulberi agresive;

Expunere la solventi organici hepatotoxici;

Expunere la gaze iritante pulmonare;

Expunere la microclimat cald nefavorabil.

www.instructiunissm.com – suportul tau privind ssm!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: