TEST PROTECTIA MUNCII

17 Mai

Astazi va ajut cu un test.

Nume, Prenume……………………………….

 

TEST DE VERIFICARE – GENERAL 

1. Lucrătorul trebuie să poarte echipamentul de protecţie:

a. în mod obligatoriu în vederea prevenirii accidentelor de muncă;

b. numai atunci când consideră lucrătorul;

c. numai dacă i s-a făcut instruirea de securitate şi sănătate în muncă.

2. Vătămarea corporală, intoxicaţia profesională care are loc în timpul procesului de muncă şi care provoacă incapacitatea temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate sau deces constituie:

a. suprasolicitare;

b. stres;

c. accident de muncă.

3. Respectarea obligaţiilor de securitate şi sănătate în muncă constituie:

a. o obligaţie;

b. un drept;

c. un beneficiu.

4. La apariţia unui pericol lucrătorul are obligaţia să:

a. continue cu grijă activitatea fără să sufere accidente;

b.oprească lucrul şi să informeze de îndată despre aceasta;

c. îndepărteze pericolul.

5. Răspunderea juridică pentru încălcarea prevederilor de securitate şi sănătate în muncă poate fi:

a. penală, administrativă, disciplinară,civilă;

b. civilă, penală, patrimonială, contravenţională;

c. disciplinară, materială, contravenţională, penală.

6. Echipamentul de protecţie se oferă salariaţilor:

a. contra cost;

b. în mod gratuit;

c. se suportă jumătate de salariat, jumătate de conducătorul companiei.

7. Obligaţia asigurării echipamentului de protecţie revine:

a. sindicatului;

b. angajatorului;

c. salariatului.  

8. Materialele igienico-sanitare se acordă salariaţilor, conform Legii nr. 319 /2006:

a. contra cost;

b. gratuit;

c. în funcţie de decizia consiliului de administraţie.

9. Instruirea  periodică de securitate şi sănătate în muncă se face de către:

a. conducătorul locului de muncă respectiv;

b. conducătorul societăţii;

c. persoana care se ocupă cu activitatea de prevenire şi protecţie.

10. Ce este o fractură?

a. ruperea părţilor osoase ale corpului;

b. ruperea muşchilor;

c. ruperea ligamentelor.

11. Cine trebuie să acorde prim ajutor, la locul de muncă,  în caz de accident?

a. orice persoană aflată la locul de muncă;

b. orice persoană aflată la locul de muncă, care a fost instruită să acorde primul ajutor;

c. şeful de secţie.

12. Instrucţiunile proprii  de securitate şi sănătate în muncă sunt obligatorii de respectat?

a. da;

b. nu;

c. parţial.

13. Ce se înţelege prin accident de muncă?

a. vătămarea violentă a angajatului precum şi intoxicarea acută profesională care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel mult 3 zile calendaristice, invaliditate sau deces;

b. accident suferit pe drumul de la serviciu către casă indiferent de momentul producerii lui;

c. accident suferit în perioada concediului de odihnă.

14. Amenzile contravenţionale potrivit Legii nr. 319/2006 se aplică:

a. de către Directorul General;

b. de către orice persoană din societate cu funcţii de răspundere;

c. de către inspectorii de muncă.

15. Fişa individuală de instruire privind securitatea şi sănătatea în muncă se păstrează la:

a. lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire şi protecţie;

b. biroul Resurse Umane;

c. conducătorul locului de muncă.

Grila de răspuns:

1 – a; 2 – c; 3 – a; 4 – b; 5 – c;  6 – b; 7 – b;   8 – b; 9 – a;

10 – a; 11 – b; 12 – a;   13 – a; 14 – c;  ; 15 – c.

www.instructiunissm.com – suportul tau privind sanatatea si securitatea in munca !

20 Răspunsuri to “TEST PROTECTIA MUNCII”

  1. Poenaru Cornel 23 mai 2013 la 20:05 #

    Multumim pentru test🙂

    • suportssm 24 mai 2013 la 12:59 #

      daca mai aveti nevoie , pot sa va mai ajut cu cateva modele.

      • turboned 13 noiembrie 2013 la 13:46 #

        puteti va rog sa mi trimiteti teste pentru sudori,lacatusi,..si alte meserii(tesa..ingineri mecanici)multumesc mult!

      • suportssm 15 noiembrie 2013 la 8:57 #

        Buna ziua,
        Imi cer scuze ca va raspund cu intarziere, in acest weeckend am sa va trimit mai multe teste.

      • Tamara 10 februarie 2016 la 11:11 #

        Multumesc pentru test! Si eu as mai avewa nevoie de cateva modele,dac se poate…

      • suportssm 10 februarie 2016 la 12:01 #

        Buna ziua, va intereseaza pentru anumite meserii? Puteti sa-mi scrieti pe adresa instructiunissm@yahoo.com

  2. Iulia Nedelcu 26 octombrie 2013 la 10:56 #

    Foarte util testul. Daca mai aveti model, va rog mult sa le adaugati. Multumesc

  3. turboned 15 noiembrie 2013 la 9:23 #

    multumesc mult

    • suportssm 18 noiembrie 2013 la 8:57 #

      Buna ziua, va rog sa-mi dati alta adresa de mail, nu reusesc sa va trimit pe adresa turboned@ymail.com

      • turboned 18 noiembrie 2013 la 9:19 #

        Buna ziua,mai incercati ,va rog pe turboned@ymail.com sau pe iftodenicoleta@yahoo.com multumesc

      • suportssm 18 noiembrie 2013 la 12:40 #

        Am trimis pe adresa d-nei Iftode. Va rog verificati si in casuta „spam” sa nu ajunga din greseala. Sunt mai multe teste din mai multe domenii nu am mai stat acum sa selectez, daca pot sa va mai ajut , va rog sa-mi psuneti.
        Cu stima,

      • turboned 18 noiembrie 2013 la 13:10 #

        Am primit testele,multumesc pentru ajutor!!

  4. Alex 13 mai 2014 la 11:11 #

    puteti publica modul de corectare sau un barem ceva ptr teste ?

    • suportssm 13 mai 2014 la 14:01 #

      Buna ziua. Un barem se poate stabili si asa : intre 90 – 100 % raspunsuri corecte FB, 80 – 90 % raspunsuri corecte B, 50 – 80 % raspunsuri corecte S si sub 50 % raspunsuri corecte NS (nesatisfactor)

  5. constantin 19 ianuarie 2016 la 15:38 #

    in ce baza se face testarea anuala?……nu scrie nicaieri

  6. Constantin Costi 19 ianuarie 2016 la 15:42 #

    in ce lege specifica faptul ca testarea de verificare a cunostintelor SSM se face anual?………din cate stiu nu este specificat nicaieri……..stie cineva?

    • suportssm 19 ianuarie 2016 la 17:47 #

      hg 1425/2006 modificat prin 955 / 2010 precizeaza:
      Art. 80 Angajatorul trebuie sa dispuna de programe de instruire – testare la nivelul intreprinderii si/sau unitatii pentru:

      a) conducatorii locurilor de munca;

      b) lucratori, pe meserii si activitati.

      deci testarea o stabileste angajatorul, deci si perioada la care se face.

  7. ionut 12 aprilie 2016 la 13:16 #

    buna ziua ,imi puteti trimite niste teste pentru postul de sofer grad 1,asa imi cere la concurs sa stiu legea asta. ionut3004@yahoo.com

    • suportssm 12 aprilie 2016 la 13:42 #

      eu am teste pentru verificarea instrurii privind sanatatea si securitatea in munca. o sa va trimit pe mail.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri au apreciat asta: