Legea 108 privind Inspectia Muncii, s-a modificat

28 mart.

O modificare importanta ce priveste angajatorii este la articolul 20 si anume:

„Art. 20 – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza entitatea controlata, cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, savarsirea urmatoarele fapte:
a) impiedicarea in orice mod a inspectorilor de munca sa exercite, total sau partial, controlul sau sa efectueze cercetarea evenimentelor potrivit prevederilor legale prin orice actiune sau inactiune a conducatorului unitatii, reprezentantului legal, a unui angajat, prepus sau a altei persoane aflata in locatiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei gasite la locul de munca de a completa fisa de identificare
b) neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre entitatea controlata a masurilor obligatorii dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta;
c) nerespectarea de catre conducatorul unitatii, reprezentantul legal al acesteia, angajati, prepusi sau alte persoane aflate in locatiile supuse controlului a obligatiei de a pune la dispozitia inspectorilor de munca, in termenul stabilit de inspectorii de munca, documentele si informatiile solicitate de catre acestia, necesare controlului sau cercetarii evenimentelor.
(2) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute la alin. (1) se fac de catre inspectorii de munca .”

Practic au marit minimul amenzii de la 2500 la 5000. Mentalitate paguboasa, cu cat creste cuantumul amenzii cu atat mai multe sunt contestate si de cele mai multe ori , (datorita unui vid legislativ )nu sunt platite.

suportssm

Reclame

2 răspunsuri to “Legea 108 privind Inspectia Muncii, s-a modificat”

  1. elena 9 aprilie 2012 la 23:28 #

    ce vina are angajatorul daca persoanele aflate la locul de munca ( in cazul meu agenti de paza) impiedica efectuarea controlului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: